ПРОМЕНА НА МЕСТОТО НА ОДРЖУВАЊЕ НА Медитеранската математичка олимпијада

Почитувани колеги, ОЛИМПИЈЦИ

Ве известувам дека ОЛИМПИЈАДАТА Медитеранска Математичка Олимпијада 2020 ќе се одржи на 
       УНИВЕРЗИТЕТОТ-ФОН
(преместено е одржувањето од Машински факултет на Универзитетот ФОН). Од технички причини на МФС не е можно воопшто во сабота и недела да се одржуваат никакви манифестации па ниту оваа олимпијада. 
Почетокот на олимпијадата е во 11 часот како што е договорено prethodno. Ве замолувам најстрого да ги примените сите технички мерки на заштита од вирусот COVID 19. На олимпијадата ние од организациониот одбор ќе обезбедиме се што е потребн на највисоко ниво за ваша заштита од вирусот.СЕ ГЛЕДАМЕ НА Универзитетот ФОН во сабота во 11 часот. 
Со почит 
Бордот на Армаганка за меѓународни натпревари.