IX конгерс по диференцијални равенки, анализа и примени/I конгрес по математичка анализа и диференцијани равенки и примени

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ

Посебна чест и задоволство ние да ве известиме дека организираме симпизум/конгрес по диференцијани равенки, математичка анализа и примени. Се разбира за истото може да се известите на страната 

             www.kongres.org.mk

Организацијата на оваа манифестација е природно продолжение на симпозиумите кои ги организираа дел од колегите математичари-колеги кои се знимаваа со теорија и пракса од областа на диференцијаните равенки и анализа. Вредно е да напомениме дека на оваа манифестација, која се организира ЕЛЕКТРОНСКИ има многу погодности. Една од нив е дека на истата манифестација се организира и 

          СПЕЦИЈАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПО МЕДТОДИКА НА МАТЕМАТИКАТА

Се надеваме дека бројни колеги професори по математика од нашиот образовен систем ќе присуствуваат на овој значаен настан за сите нас.

Со почит

Бордот на Армаганка