APMO 2020//Резултати

Почитувани олимпијци, родители, професори почитувана македонска јавност.

Ве известуваме дека на меѓународната олимпијада АПМО 2020 година нашата држава освои една медаља, освоивме и уште пет пофалници. Истото може да го видите на страната 

http://www.apmo-official.org/year_report/2020?fbclid=IwAR2BxEqbn-bBdIONcV1FudwTfg1if0LKqrnnvZcfy0hAmTjAZGCtIQNHC1w  

Во исто време овој наш успех е поглем со тоа што имаме најголем број на освоени поени досега на оваа олимпијада. Олимпијадите кои се организираат се за вас. Ве покануваме на истите да земете активно учество и да го промените сопствениот живот во целост, како што тоа го направија многу натпреварувачи пред вас.

Се најубаво од 

Бордот на Армаганка 

за меѓународни натпревари