МЕДИТЕРАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2020

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ

Денеска на Универзитетот ФОН се одржа 23-тата МЕДИТЕРАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА. Да им се заблагодариме на колегите од Универзитетот ФОН за одличните услови кои ни ги пружија за до овој настан се спроведе. На присутните осум ученици да им се заблагодариме за непримерната храброст за присуство на овој значаен настан во овие времиња на КОВИД 19 вирус. Сепак во поинакви услови овој настан ќе се одржеше во присуство на многу поглем број на ученици-ОЛИМПИЈЦИ. 

Уште еднаш им благодариме на сите за успешноста на овој настан. 

Со почит 

Бордот при АРМАГАНКА за меѓународни натпревари