МЕДИТЕРАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2024 година

ПОЧИТУВАНИ

На ден 17.05.2024 година на Машинскиот факултет во Скопје ќе се одржи овогодишната Медитеранска математичка олимпијада 2024 година. Начинот за пријавување за истата е на стандарден начин како и одсега-со испраќање на меил на адресата 

kangaroo.macedonia@gmail.com

Го очекуваме вашето присуство. Олимпијадата почнува во 12:00 часот(на пладне).

Борда на Кенгур за олимпијади