Конечни резултати ФИНАЛЕН КРУГ НА КЕНГУР 2023 година

ПОЧИТУВАНИ

Во прилог се резултатите на еден од најдобрите натпревари кои се одржани во нашата земја. Самите резултати кажуваат сами за себе, а најмногу за спремноста на нашите деца, нашата спремност за вакво организирање на натпревари, и низа други прашања поврзани со сето тоа. Принципот на поделба на награди е како и на секој друг меѓународен натпревар-има меѓународни наптревари кои на половина од ученците им даваат награди, има натпревари кои на две третини има даваат награди. Во оваа ситуација Бордот на меѓународни натпревари одлучи да не се стриктно придржува на ниту еден од тие принципи, и за секое одделение посебно додели награди(се наоѓа меѓу двата споменаи принципи). Во прилог се резултатите:

1 одделение       види тука

2 одделение       види тука

3 одделение       види тука

4 одделение       види тука

5 одделение       види тука

6 одделение       види тука

7 одделение       види тука

8 одделение       види тука

9 одделение       види тука

1 клас       види тука

2 клас       види тука

3 клас       види тука

На сите преку 1000 ученици кои зедоа учество на оваа прекрасна, бравурозна манифестација-натпревар им посакувам пријатен викенд, пријатно завршување на школската година, и пријатен летен одмор. Сите заслуживте. 

Со почит

Борд за меѓународни натпревари

Дополнителна информација

Учениците кои на ФИНАЛНИОТ КРУГ КЕНГУР 2023 година освоиле награди(прва, втора или трета награда) ќе добијат свои медаљи и дипломи. Останатите ученици ќе добијат само пофалници. Медаљите, дипломите и пофалниците освоени на Финалниот круг на КЕНГУР 2023 година може да се подигнат на следните датуми

Петок      30.06.2023 година

Петок       25.08.2023 година

Петок        29.09.2023 година

Подигањето на медаљите ќе се одвива по школи. Од секоја школа мора да дојде по еден возрасен претставник за да истите ги подигне за целото школо одеднаш(цел пакет). Тоа не исклучува да во исто време дојдат и останатите учесници заедно со претставникот на школата и своите медаљи да ги добијат лично. 

За секоја промена на овој план, ќе ве молиме да се информирате на овој сајт. 

Медаљи не се доделуваат индивидуално на еден претставник од школа, освен ако не е единствен претставник од таа школа кој добил медаља. 

Со почит

Борд за меѓународни натпревари 

.