ЕВРОПСКИ МАТЕМАТИЧКИ КУП 2022

ПОЧИТУВАНИ

На 11-от Европски математички куп 2022 учествуваше и нашата држава. Бројот на натпреварувачи беше мал (5 натпреварувачи). Но сепак успехот мора да се одбележи. Освоивме еден златен медал и една пофалница. Нашиот претставник АЛЕКСИЈ ТАСИЌ, освои ЗЛАТЕН МЕДАЛ во преострата конкуренција. Воедно Алексиј е и трето место на истата ранг листа. Пофалница освои натпреварувачот ВАЛЕРИ ГОРГИЕВ. 

На нашите натпреварувачи да им го честитаме успехот и да им посакаме успех во нивните натамошни настапи, како и во нивните животи.

Со почит

Борд за меѓународни натпревари