Интернациална математичка олимпијада 1959-2019

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, ДИРЕКТОРИ, УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ

Ве известуваме дека е завршена преработката на книгата Меѓународни математички олимпијади 1959-2019 година. Во книгата се наоѓаат решенија на задачите од олимпијадите на кои можда и вие сте биле и сте ги заработиле вашите медаљи. За секоја задача е дадено најмалку по едно решение, но на некои од задачите има и по повеќе решенија, односно сите решенија до кои што можевме да дојдеме.. Со ова четиво на некој начин се заокружува дејноста поврзана со нашата намена, организација на математички олимпијади. Книгата наскоро ќе биде и во слободна продажба и секој ќе може да ја има, доколку посака да ја има. Со тоа се заокружи еден важен сегмент во нашиот образовен систем, интрнационалните математички олипијади. 

ММО   1959-2020    види тука

Ви посакуваме пријатно дружење со книгата на македонски јазик, ММО 1959-2019 година

Со почит

Бордот на армаганка за олимпијади