ИРАНСКА ГЕОМЕТРИСКА ОЛИМПИЈАДА

Почитувани

На ден 30.10.2020 година во нашата држава ќе се одржи ИРАНСКАТА ГЕОМЕТРИСКА ОЛИМПИЈАДА. Учеството на натпревари од ваков тип секако дека се добри за нашите ученици, па заради тоа и се организираат. Иранската геометриска олимпијада се одржува во три нивоа. Значи, секој ученик може да го одбере својот пат за учество на овој настан, што секако ќе придонесе за негова вкупна надоградба. Време за пријавување е 27.10.2020 година. Повелете на овој несекојдневен настан, на кој, барем досега сме имале добри успеси. 

Со почит 

Бордот на Армаганка за меѓународни натпревари