ТУРНИР НА ГРАДОВИ

Почитувани


Денеска, 12.10.2020 година се одржа 42-риот математички натпревар Турнир на градови, прв круг, есенска тура. Да им се заблагодариме на учесниците на овој настан, и тоа на пет ученици во сениорска конкуренција и на двајца ученици во јуниорска конкуренција. Посебно треба да се истакни дека овие седум ученици, во најтешки услови на работа ја исполнија својата желба-учество на математичка олимпијада. Вториот дел од есенската тура е на 25.10.,2020 година. Математичките олимпијади имаат свои убавини, пред се заради нивната слобода, што посебно се истакна на овој натпревар. Повелете на вториот круг(есенска тура 25.10.2020) на ТУРНИРОТ НА ГРАДОВИ. Пријавување, слободно до денот на одржување на олимпијадата. 

Со почит

Борд на Армаганка за меѓународни натпревари