ФИНАЛЕН МАТЕМАТИЧКИ КУП 2020

ПОЧИТУВАНИ

На ден 30.09.2020 година во нашата земја се одржа Фиалниот математички куп 2020 година. На истиот учествуваа наши 8 ученици, за што ние сме благодарни. Мораме да нагласиме дека на овој натпревар имаме солидни резултати, и секако највредно е да се напомене дека имаме ПРВ PERFECT SCORE (40 освоени поени од 40 можни). Олимпиецот ЛУКА ГРАШКОВСКИ е првиот македонец кој на еден натпревар ги освои сите поени. Да му честитаме. Во наредниот период ќе ги причакаме резултатите од останатите 10 земји за да објавиме комплетни резултати. 

Со почит 

Бордот на АРМАГАНКА за меѓународни натпревари