ОЛИМПИЈАДА ОФМА - МЕДИТЕРАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА

ОЛИМПИЈАДА ОФМА 2020 

ПОЧИТУВАНИ 

На 22.02.2020 година во Скопје главниот град на нашата држава се одржа меѓународната математичка олимпијада ОФМА 2020 година. На истата нашите наптреварувачи освоија седум медаљи(еден златен, еден сребрен, и пет бронзени медаљи) и тоа

1. Александар Трендов          златен медал

2. Радмила Мишева               сребрен медал

3. Славчо Премчески             бронзем медал 

4. Маја Паноска                       бронзен медал

5. Виктор Игнов                      бронзен медал

6. Александра Јосифовска   бронзен медал

7. Никола Николовски            бронзен медал

На нашите натпреварувачи АРМАГАНКА им го честита успехот на овој натпревар ина сите учесници има посакува подобар пласман на наредните вакви собири. Согласно состојбата која владее со вирусот КОВИД 19, како и за другите натпревари медаљите ќе се доделат во соодветно време кое за сите нас ќе биде достапно. 

МЕДИТЕРАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2020

Согласно препораките од главниот организатор на овој натпревар, ве известуваме дека оваа ОЛИМПИЈАДА ЌЕ СЕ ОДРЖИ во соодветно безбедно време за сите нас. Ве замолуваме да го пратите овој сајт за да не го промашите времето на одржување на овој престижен натпревар. 

Со почит 

Раководството на АРМАГАНКА