ФИНАЛЕН МАТЕМАТИЧКИ КУП 2020-финално соопштение

Почитувани колеги, олимпијци, родители

Ве известуваме дека ФИНАЛНИОТ МАТЕМАТИЧКИ КУП 2020 (ФМК 2020) ќе се одржи на 30.09.2020 година. Место на одржување е гимназијата РАДЕ ЈОВЧЕСКИ-КОРЧАГИН. Почеток на натпреварот е од 11:00 часот. 

Време за пријавување има се уште, и бројот на учесници не е ограничен. Слободно можете да се пријавите на овој несекојдневен настан за нашата држава и да земете активно учество на истиот. 

Со почит 

Бордот на Армаганка за меѓународни натпревари